Kurset er det rette for dig, hvis du:
✔️ Er ansat i en kommune, på et renseanlæg eller i en virksomhed, der afleder industrispildevand til et renseanlæg
✔️ Ønsker en bedre baggrund for at foretage miljøvurderinger af organiske stoffer i spildevand
✔️ Kan afsætte 6 timer fordelt på tre online kursusmoduler
✔️ Er indstillet på at lave en mindre hjemmeopgave af ca. 1 times varighed
Når du har gennemført kurset, har du fået:
✔️ En grundig indføring i metoden til at vurdere miljøfarligheden af organiske stoffer jf. Miljøstyrelsens vejledning i tilslutning af industrispildevand til offentlige spildevandsanlæg
✔️ Redskaber til at strukturere vurderingen og søge information om stoffernes potentielle humanskadelige virkning, deres biologiske nedbrydelighed og potentielle effekter over for vandlevende organismer
✔️ Lært, hvordan du fastsætter en grænseværdi for afledning af spildevand til kloak på baggrund af vandkvalitetskrav og vandkvalitetskriterier
Kurset består af tre live onlinemoduler, hver af to times varighed, der veksler mellem en gennemgang af lovgivning og praktiske øvelser
Undervejs har du mulighed for at stille spørgsmål og udveksle erfaringer med underviserne og de andre deltagere
Som en del af kurset er der en hjemmeopgave mellem modul 2 og 3. Vi anbefaler, at du afsætter ca. 1 time til at løse opgaven.
DKK 4.500* ekskl. moms
Prisen inkluderer links til lovtekster, vejledninger og databaser, der gennemgås på kurset; pdf af online præsentationer samt kursuscertifikat
*Ved early bird tilmelding
Ved tilmelding efter 19. april 2022 er prisen DKK 4.900 (ekskl. moms)
Alle kursusmoduler er fra kl. 10:00-12:00
Modul 1 (Tirsdag, 17. maj 2022) | ABC-metoden
Introduktion til ABC-stoffer og ABC-metoden. Herefter gennemgår vi en række økotoksikologiske grundbegreber og viser, hvordan du kan skabe overblik over organiske stoffers toksiske profil. Vi slutter med en øvelse i ABC-vurdering.
Modul 2 (Onsdag, 18. maj 2022) | Datasøgning og vurdering af data
Værktøjer til ABC-vurdering, herunder hvordan du systematiserer data og skaber overblik, screener stoffer samt søger og vurderer data på enkeltstoffer. Du får link til forskellige datakilder, og undervejs laver vi øvelser i datasøgning.
Modul 3 (Tirsdag, 24. maj 2022) | Vandkvalitetskrav og grænseværdier for B-stoffer
Gennemgang af hjemmeopgave. Derefter fokus på vandkvalitetskrav og hvordan man fastsætter grænseværdier for B-stoffer. Modulet inkluderer en øvelse, inden vi runder af med en kort opsamling.
Kristina Buus Kjær er projektchef med mere end 15 års erfaring inden for miljøforvaltning af industrispildevand. Hun har arbejdet med brancher som bilvask, vaskerier, affaldsdepoter, fødevarer, medicinalindustrien og hospitaler.
Kristina er specialist inden for monitering, kildesporing og reduktion af miljø- og sundhedsskadelige stoffer i bl.a. industrispildevand, husholdningsspildevand og regnvand.
Cand.techn.soc., Roskilde Universitet
Dorte Rasmussen er seniorkonsulent med speciale i kemiske stoffer i miljøet. Hun har over 30 års erfaring med eksponerings- og risikovurderinger af kemiske stoffer for både sundhed og miljø.
Dorte har været projektleder af en lang række opgaver inden for anvendelsen af kemiske stoffer i industri, hospitaler og byggesektoren og er specialist i at udvikle modeller og databaseværktøjer vedr. kemiske stoffers skæbne i miljøet.
PhD, Chemical engineering, DTU