Kosttilskud - regler, sikkerhed og effekt

Onlinekursus

På kurset får du overblik over reglerne for at markedsføre kosttilskud, og du får styr på begreber som ernærings- og sundhedsanprisninger samt novel foods.

Du får desuden indsigt i, hvad man skal vide for at kunne lave en sikkerhedsvurdering af kosttilskud.

Hvad du lærer på kurset

Kosttilskud hører under fødevarelovgivningen og findes i mange forskellige former: piller, kapsler, pulvere med mere.

På dette onlinekursus kommer vi hele vejen rundt om reglerne for kosttilskud: særlig mærkning, registrering, anprisninger, anmeldelse, indhold og sikkerhed. Vi kommer også ind på, hvordan man tolker og opfylder de danske regler om ”visse andre stoffer”, ekstrakter og koncentrater. Du får links til alle relevante lovtekster og vejledninger.

Vi ser desuden nøjere på forskellen mellem lægemidler og kosttilskud, samt hvad der afgør, om en ingrediens hører under novel food-lovgivningen.

Endelig får du indsigt i, hvordan man laver sikkerhedsvurdering af henholdsvis enkeltstoffer, mikroorganismer og droger (plantedele). Du kan dog ikke forvente, at du efter kurset selv vil kunne udføre sikkerhedsvurderinger, da dette er en ekspertopgave.

Er det et kursus for mig?

Kurset henvender sig til dig, der arbejder i en virksomhed, der fremstiller, importerer eller markedsfører kosttilskud, og som ønsker en grundig indføring i lovgivningen.

Du er enten ny inden for området eller har behov for at få genopfrisket lovgivningen.

Er du indstillet på at afsætte 6 timer fordelt på tre online kursusmoduler, at bruge ca. 2 timer på hjemmeopgaver, og er du bekendt med det gældende direktiv samt bekendtgørelse om kosttilskud?

Hvis du kan svare ”Ja” til dette, vil du få udbytte af at deltage i kurset.

Kursusdetaljer og -datoer

Kurset består af tre live onlinemoduler,  hver af to timers varighed, der holdes på følgende datoer: tirsdag d. 15. november, fredag d. 18. november og onsdag d. 23. november 2022.
Alle kursusmoduler er fra kl. 10:00 til 12:00.

Modulerne veksler mellem en gennemgang af lovgivning og praktiske øvelser med tid til at stille spørgsmål og udveksle erfaringer. Til modul 2 og 3 er der en mindre hjemmeopgave af ca. 1 times varighed hver. Opgaverne kan løses individuelt eller i mindre grupper.

Deltagerantal er maks. 14 personer.

Har du særlige problemstillinger, spørgsmål eller emner inden for kursets rammer, som du gerne vil have gennemgået, er du velkommen til at kontakte os med forslag.

Tilmeldingsfrister
Early bird: 31. august – DKK 4.600 (ekskl. moms)
Standard: 11. november – DKK 5.100 (ekskl. moms)

Tirsdag, 15. november 2022
Modul 1: Lovgivning og sikkerhedsvurderinger
Gældende lovgivning for kosttilskud, herunder grænsedragning til lovgivninger for lægemidler og medicinsk udstyr. Herefter gennemgår vi sikkerhedsvurderinger for vitaminer, mineraler og andre stoffer, ekstrakter og droger.
Vi runder af med at tale om novel foods og kommer omkring Novel Food Catalogue, Compendium of Botanicals, drogelisten og indberetning af bivirkninger.
Hjemmeopgave til modul 2: Øvelse om sikkerhedsvurdering

Fredag, 18. november 2022
Modul 2: Ernærings- og sundhedsanprisninger
Gennemgang af øvelse om sikkerhedsvurdering.
Dagens emne er ernærings- og sundhedsanprisninger, hvor vi ser på betingelserne for at anvende disse og på dokumentationskravene for eksisterende og nye sundhedsanprisninger.
Hjemmeopgave til modul 3: Øvelse om anprisninger

Onsdag, 23. november 2022
Modul 3: Planteekstrakter og -koncentrater

Gennemgang af øvelse om anprisninger.
Vi slutter kurset af med at kigge på problematikker vedr. ”botanicals”, ”visse andre stoffer”, ekstrakter og selektivt opkoncentrerede stoffer. 
Opsummering af kursus og afsluttende spørgsmål.

Tre onlinemoduler med undervisere

kr 4 600* ekskl. moms
  • Inkluderer links til alle lovtekster, vejledninger og databaser, der gennemgås på kurset; pdf af online præsentationer samt kursuscertifikat
  • *Ved early bird tilmelding. Ved tilmelding efter 31. august er prisen DKK 5.100 ekskl. moms

Dine undervisere

Helle Buchardt Boyd

Helle er er specialist i fødevaretoksikologi og -lovgivning og har omfattende erfaring med risikovurdering af fødevarer og fødevareingredienser. Helle har særlig ekspertise inden for fødevarekontaktmaterialer, kosttilskud og novel foods.

Seniortoksikolog, cand.brom.


Michelle Christiansen

Michelle har en bred viden indenfor toksikologi, herunder erfaring med risikovurdering af kosttilskud, novel foods og fødevarekontaktmaterialer samt lovgivningen indenfor disse områder.

Toksikolog, DVM, M.Sc.

Registration

5 online sessions: 03, 10, 17, 24 and 31 October 2019. Choose your preferred time below – morning or afternoon.

Price: € 600 excl. vat.

Har du spørgsmål om kurset? Skriv til kursuskoordinator Vibeke Salmon

Reserver din plads i dag!

15. november, 18. november og 23. november 2022
kl. 10:00-12:00.